Indiferența ucide. Tânărul de 18 ani mort la Lețcani, putea fi salvat dacă șoferii opreau să ajute

Un tânăr în vârstă de 18 ani a murit aseară carbonizat, după ce mașina în care se afla a părăsit drumul european pe fondul vitezei excesive, a rupt un copac și a luat foc. Incidentul s-a petrecut între Lețcani și Podu Iloaiei, iar șoferul, un tânăr de 22 ani, consumase băuturi alcoolice. După impact, angajații unei firme de tractări care au oprit la locului accidentului, au reușit să scoată din mașină o tânără aflată pe bancheta din spate și pe șofer. Pe tânărul de 18 ani nu l-au mai salvat, după ce mașina a luat foc.

Cei trei prieteni se aflau în mașina surorii victimei în vârstă de 18 ani, iar șoferul, un tânăr de 22 de ani s-a urcat la volan, după ce consumase băuturi alcoolice. Din cauza vitezei, într-o curbă, acesta a pierdut controlul volanului și a ieșit în decor, unde a lovit un copac și apoi s-a răsturnat. Din fericire, șoferul a fost scos la timp de către doi bărbați, martorii la accident, la fel și pe tânăra de 21 de ani care se afla pe bancheta din spate a autoturismului. Din păcate, victima de 18 ani era încarcerată, iar din cauza flăcărilor care au izbucnit rapid după o explozie, aceasta nu a mai putut fi salvată.

„Polițiștii rutieri au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 despre un accident care a avut loc pe E583, în afara localității Podu Iloaiei și s-a soldat cu victime omenești. Astfel, în urma acestui eveniment rutier a rezultat decesul unei persoane și rănirea celorlalte două din autovehicul. Polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii cu exactitate a întregii situații de fapt, urmând a fi luate măsurile care se impun.” a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Tânărul în vârstă de 18 ani era din Hodora, comuna Cotnari. Acesta era student la o facultate din Iași, iar ieri a obținut dreptul de a conduce pe drumurile publice și ieșise să sărbătorească cu cei doi prieteni. Din păcate, viata avea alte planuri pentru acesta. Victimele care au supraviețuit au fost transportate la spital, cu diverse traumatisme și se află în afara oricărui pericol.

„Un bărbat de 22 de ani, preluat de echipajul de Terapie Intensivă și o femeie de 21 de ani, preluată de echipajul de ambulanță. Aceștia sunt în Unitatea de Primire Urgențe. Pentru pacientul de 22 de ani există un diagnostic de arsură la nivelul hemifaciesului, la nivelul brațului și o suprafață foarte mică și la nivelul piciorului. Pacienta de 21 de ani este conștientă și stabilă hemodinamic, cu un traumatism cranio-facial, cu contuzie abdominală și urmează și ea calea investigațiilor, pentru a identifica dacă sunt leziuni care să necesite internare într-una din clinicile de specialitate.” a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu., coordonator UPU SMURD Iași.

Potrivit martorilor, șoferul vinovat ar fi recunoscut că a consumat băuturi alcoolice, dar ar fi pretins că nu se afla la volan în momentul accidentului, aruncând vina pe tânărul decedat. Ceilalți conducători auto care au oprit pentru a le ajuta pe victime, îl contrazic pe tânăr. Revoltător este că, timp de 4 minute, după producerea accidentului și până să se producă explozia, niciun șofer nu a oprit să intervină. Pe imaginile surprinse de o camera de bord se observa cum un număr de 24 de mașini trec prins zonă și nimeni nu oprește. Cei doi bărbați care le-au ajutat pe victime spun că, dacă mai intervenea cineva, tânărul decedat putea fi salvat.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!