Incubatoare de ultimă generație pentru copiii prematuri tratați la Spitalul „Sf. Maria” Iași

WhatsApp Image 2021-11-12 at 13.51.55

Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași a primit prin Ministerul Sănătății 8 incubatoare de înaltă performanță pentru compartimentul de neonatologie din cadrul secției Anestezie și Terapie Intensivă.

Echipamentele sunt dotate cu o dublă sursă de căldură, iar acest lucru elimină posibilitatea ca bebelușii să sufere un șoc termic atunci când se efectuează manevre medicale.

„Sunt incubatoare cu dedicație pentru nou-nascuți cu malformații și patologie neonatală critică gravă. Aceste incubatoare au dublă funcționalitate, sunt incubatoare standard, dar au și variana de masă radiantă pentru ca pacientul să fie încălzit în momentul când se fac manevre specifice resuscitări sau manevre din cadrul treapiei intensive. Din ce știm la momentul actual sunt cele mai performante echipamente, au funcția și de cântărire. Deci în momentul în care se necesită intervenții asupra pacientului se ridică cupola, se activează lampa care încălzește pacientul, posibilitatea de rotiere a suportului pe care stă pacientul, poate fi cuplat la oxigen.”, a declarat managerul Spitalului de Copii, dr. Alina Belu.

Datorită noilor echipamente, unitatea medicală are o capacitate de tratare crescută a nou-născuților, acum.

„Sunt de înaltă performanță și atunci vom putea reuși să asigurăm și pentru o adresabilitate mai mare în caz de nevoie, dacă avem pacienți care sunt solicitați să fie transferați către noi, vom avea incubator pentru fiecare pacient.”, a transmis dr. Alina Belu.