Incidentul de la Telescaunul din Vatra Dornei, provocat de un șofer ce se afla într-o zonă interzisă traficului rutier

telescaun vatra dornei

Administratorul SC Telescaun Vatra Dornei, Paul Boncheș, face precizări cu privire la incidentul petrecut în prima zi de Paști la Telescaun Vatra Dornei. 

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Salvamont Vatra Dornei duminică, 24 aprilie, în jurul orei 15:20, Telescaunul s-a oprit, iar la încercarea de repornire am observat că NU există blocaj, ceea ce a însemnat că este vorba despre ceva mai grav.

La scurt timp, am primit un telefon din partea unui bărbat care m-a anunțat că a făcut o mare prostie: a intrat cu mașina de teren personală într-un scaun al Telescaunului, în zona intermediară, acolo unde acesta circulă la o înălțime mică de sol. Zona respectivă este proprietate privată și este semnalizată cu indicatoare privind accesul interzis, ceea ce înseamnă că nu putem vorbi despre o vină comună, ci, exclusiv individuală!
Am fost, astfel, nevoiți, după constatarea echipei tehnice a Telescaunului că remedierea avariei necesită câteva ore de muncă, să urmăm procedurile ce se impuneau“ – a precizat administratorul SC Telescaun Vatra Dornei, Paul Boncheș. 

Acesta a menționat că a fost anunțată ISCIR Iași, s-a sunat la 112, au fost anunțate instituțiile de salvare cu care colaborează în astfel de situații, timp în care lucrătorii TELESCAUN VATRA DORNEI au fost în permanență în dialog cu turiștii blocați, care au fost și martorii momentului în care mașina a lovit instalația. 

„De asemenea, aceștia au primit contravaloarea biletului înapoi, iar din discuțiile avute se pare că nu vor fi plângeri depuse din partea lor. La începutul acțiunii de coborâre a turiștilor au avut prioritate un minor și o persoană diabetică, de aceeași atenție sporită beneficiind toate persoanele blocate.
Urmează, din nou, un raport din partea celor de la ISCIR Iași, însă motivul problemei este clar, un autoturism de teren condus în mod inconştient, a provocat evenimentul nedorit.
Regretăm incidentul, care a venit la o scurtă perioadă de cel anterior, însă în ambele cazuri problema nu a ținut de calitatea instalației sau de lipsa reviziilor, de aceea facem apel la mai multă responsabilitate colectivă și aducem mulțumiri colegilor de la ISU, Jandarmeria Montană, Salvamont Suceava și Salvamont Vatra Dornei pentru celeritatea cu care au acționat.
Sperăm să fie ultimele incidente de acest fel și ne cerem scuze tuturor turiștilor care au trecut prin această situație neplăcută”, a transmis Paul Boncheș, admnistrator SC Telescaun Vatra Dornei – conform mesajului postat pe pagina de facebook a Salvamont Vatra Dornei.

Reamintim că, aproximativ 50 de persoane au rămas blocate în telescaunul din Vatra Dornei.