Închisoare pentru angajații din căile ferate, băuți sau drogați care refuză prelevarea de mostre biologice. Legea a fost promulgată

Feroviarii băuți sau drogați care refuză prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive vor face închisoare de la doi la șapte ani, prevede o lege promulgată luni de președintele Klaus Iohannis. În luna mai, mai mulţi angajaţi CFR au fost prinşi băuţi la muncă, în Cluj. 

Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care are ca obiect de reglementare completarea art.331 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, în sensul incriminării refuzului ori sustragerii angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive, relatează Mediafax.

Astfel, potrivit legii, Ţrefuzul ori sustragerea angajaţilor cu atribuţii privind siguranţa circulaţiei mijloacelor de transport, intervenţie sau manevră pe calea ferată de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, ca prim for sesizat, iar votul unanim al Camerei Deputaţilor, din 16 octombrie, a fost unul decizional.

În luna mai, două locomotive s-au ciocnit frontal în Giurgiu. Potrivit anchetatorilor, unul dintre mecanicii de locomotivă implicați în accident era băut. Tot atunci, în Cluj, mai mulţi angajaţi CFR au fost prinşi băuţi la muncă, în timp ce alţii au plecat din post direct la bar. 

Iar în luna septembrie, un mecanic de locomotivă din Galaţi, responsabil de două trenuri de călători, a fost depistat de poliţişti drogat la muncă. În urma testării, bărbatul a ieşit pozitiv la THC. Alţi doi mecanici au refuzat atunci testarea pentru alcool şi substanţe interzise şi recoltarea probelor biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *