Închisoare de un 1 și 6 luni cu suspendare pentru un șofer, în urma unui accident mortal provocat de o pisică

inchisoare

Un bărbat din Măicănești, județul Vrancea, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă și a fost condamnat, luna trecută, la închisoare cu suspendare, în urma unui accident mortal de circulație pe care l-a provocat acum doi ani.

Totul a avut loc pe 22 iunie 2020, în jurul orei 17.42, pe DJ 205 P. Șoferul condamnat a vrut să evite impactul cu o pisică aflată pe carosabil, a acționat sistemul frânei de serviciu, consecutiv cu virajul la stânga, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, mașina rotindu-se în sensul invers actelor de ceasornic cu circa 180 grade, intrând cu partea laterală dreapta în coliziune cu un copac aflat pe spațiul verde de la marginea carosabilului.

În urma impactului, pasagerul aflat în dreapta șoferului și-a pierdut viața, decesul fiind constatat de echipajul medical ajuns la fața locului.

Pedeapsa stabilită de instanța de fond a fost de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, șoferul fiind totodată obligat să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile fie la Primăria Măicănești, fie la Centrul de îngrijire şi asistenţă Măicănești.

În timpul anchetei, frații victimei au precizat că se constituie părți civile cu câte 250.000 lei reprezentând daune morale, instanța acordându-le acestora, prin societatea de asigurare, câte 100.000 de lei.