Începutul Revoluției Române, marcat la Iași în Anul Centenar

revolutie-1989-foto-duma-29

Începutul Revoluției din 1989 va fi marcat la Iași printr-o serie de evenimente. Astfel, în perioada 14 – 22 decembrie, Asociațiile de revoluționari „14 decembrie 1989” Iași și „22 decembrie 1989” Iași vor organiza o serie de manifestări în acest sens. Acestea se vor desfășura cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și Casei de Cultură a Municipiului Iași.

Astfel, pe 14 decembrie, de la ora 11.00, la Muzeul Municipal va avea loc manifestarea „Începutul Revoluției Române”. La eveniment vor participa Cassian Maria Spiridon, președintele Asociației „14 decembrie 1989” Iași, Gelu Voican Voiculescu, director general al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), Constantin Corneanu, director general adjunct al IRRD, Emil Cutean, secretar general al IRRD, și ziaristul Necolai Moruzov, care este și invitat special.

Pe 18 decembrie, de la ora 12.00, la Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza” va avea loc o manifestare al cărui invitat special va fi istoricul Adrian Cioroianu, fost ministru al Afacerilor Externe.

În perioada 19 – 21 decembrie, fostul premier Petre Roman va lansa volumul de memorii „Despre pasiune în vremuri de libertate”. Lansarea va include și întâlniri cu tinerii, acestea urmând a fi organizate la Colegiile Național, „Emil Racoviță” și „Costache Negruzzi”.

Pe 22 decembrie, la ora 10.00, va avea loc depunerea de coroane de flori la troița din Piața Palatului Culturii.