Inceput de an scolar: 4000 unitati de invatamant fara autorizatie ISU si cea mai scazuta populatie scolara din ultimii 30 ani

calculatoare scoala

In ciuda declaratiilor optimiste ale politicienilor, prezenti la diverse festivitati, cu ocazia inceperii anului scolar, invatamantul romanesc se afla pe o panta descendenta continua. Pentru prima oara in ultimii 30 ani, populatia scolara a scazut sub 3 milioane de elevi.

Conform Ministerului Educatiei, 2.8 milioane de elevi au inceput anul scolar, cu 570.000 mai putini fata de 2009.

In continuare, autoritatile nu sunt pregatite corespunzator pentru debutul anului scolar. In jur de 4000 cladiri in care functioneaza unitati de invatamant nu au primit autorizatie de la ISU.

”În momentul de față nu discutăm de 4000 de școli fără autorizația ISU. Autorizația ISU se dă pe fiecare clădire în parte. Sunt circa 28.000 de clădiri, în momentul de față avem mai puțin de 4.000 de clădiri care nu au autorizația ISU. Am precizat de foarte multe ori care sunt condițiile de obținere a unei autorizații ISU și încă o dată revn și spun: Colegiul Lazăr din București desfășoară activități de 160 de ani. Clădirea se află pe trotuar. Una din condițiile de obținere a autorizației ISU este ca distanța de la trotuar până la clădirea școlii să fie de minim 4 metri”, a precizat ministrul interimar al Educatiei, Daniel Breaz.