Inceperea noului an scolar, la Iasi

image0 (8)

 Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Iași – prof. Luciana Antoci, Inspector Școlar General, prof. dr. Florentin Traian Ciobotaru, Inspector Școlar General Adjunct și prof. Cristian Pravăț, Inspector Școla General Adjunct – a susținut o conferință de presă despre începutul noului an școlar 2022-2023 în unitățile de învățământ din județul Iași.

Temele abordate au reflectat problematica specifică începutului de an școlar și aspectele particulare ale sistemului de învățământ ieșean. Au fost prezentate date referitoare la organizarea rețelei școlare a județului Iași, concluziile inspecției tematice derulate în perioada 22 august – 2 septembrie 2022 în vederea verificării stadiului pregătirii unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru deschiderea noului anului şcolar, precum și constatări de etapă privind situația autorizațiilor de securitate la incendiu, situația autorizațiilor sanitare de funcționare, precum și situația asigurării pazei în unitățile de învățământ.

Au fost evidențiate, totodată, demersurile Inspectoratului Școlar Judeţean Iaşi pentru debutul anului școlar 2022-2023: obținerea suplimentării numărului de norme cu 151,46, continuarea testării inițiale a elevilor de gimnaziu și de liceu cu itemi standardizați, implementarea Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) în 78 de școli din județ și a proiectului Școli mai sigure, incluzive și sustenabile (SSIS) în 6 școli, dublarea numărului școlilor care vor beneficia de Programul – pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari şi elevi, organizarea întâlnirilor de lucru pentru aplicarea curriculumului la clasa a X-a, asigurarea unităţilor şcolare cu resursă umană calificată pentru acest an şcolar.