Începe SFR! Florin Piersic, cetățean de onoare al Iașului

foto_Florin_Piersic_2

Florin Piersic, fabricat în România -II

Festivalul Serile Filmului Românesc începe in aceasta seara, la Iasi.Ediția aniversară, cu numărul 10, a SFR, debuteaza la 20.30, in Piata Unirii, în prezența actorului Florin Piersic, acesta urmând să primească și titlul de Cetățean de Onoare al orasului.

În cele opt spații de proiecție, vor rula 30 de filme românești, în prezența a peste 70 de invitați. Pe lângă proiecțiile de film, vor avea loc și două expoziții de fotografie, un eveniment-dezbatere, intitulat SOS Monumente și un concert aniversar Damian & Brothers.

”Epava”, ”Parking”, ”Sunset”, ”Faci sau taci”, ”Guvernul copiilor 3D”, ”Maria – inima României”, ”Popeasca” și ”Cap și pajură” sunt filmele care vor rula în premieră în cadrul Festivalulului Serile Filmului Românesc (SFR). Maestrul Florin Piersic se afla in centrul festivalului de anul acesta.

Proiectul este rezultatul pasiunii studenților din Asociația Studenților Jurnaliști din Iași pentru cinematografia românească. Inițiat în 2010, continuat timp de nouă ani cu retrospective, invitați și parteneri din lumea cinematografiei, festivalul a ajuns să fie recunoscut la nivel național de instituțiile reprezentative din mediul cultural.

Festivalul SFR este unicul de acest profil din țară, dedicat în exclusivitate filmului românesc și a reușit, de-a lungul anilor, să transforme capitala Moldovei într-un pol al cinematografiei românești. Din 2017, Iașul a devenit Țara Filmului Răsare, cu reședința numită #Cinefilia.