Incepe sezonul varicelei

Florin Rosu

Medicii infectionisti se pregatesc de un val de pacienti cu varicela, specifica primaverii. Pentru ca este vorba despre o boala extrem de contagioasa, specialistii recomanda izolarea cazurilor confirmate pentru a se evita infectarea in masa a persoanelor cu care intra in contact.

Cei mai expusi sunt de regula copiii. In urma unui control amanuntit al medicului de familie, acestia ar trebui sa urmeze un tratament.Sigur de multe ori, situatia se poate agrava, spune medicul iesean Florin Rosu.

Leziunile aparute pe corp se pot infecta si astfel sunt necesare ingrijiri medicale locale. De asemenea, pot sa apara febra si starea generala de rau.

Daca ne referim la copii, riscul principal este acela de infectare a leziunilor. Sigur, poate aparea febra, starea generala fiind una care necesita consult de specialitate. In ceea ce priveste adultii, sunt anumite categorii, vulnerabile, aici ne referim la femeile gravide, persoanele cu imunitate slabita, cu comorbiditati, pentru care varicela poate fi, chiar fatala. In cazul adultilor, eruptia este mai extinsa, starea generala este alterata, tendinta de infectare fiind mai mare decat in cazul celor mici.”, a declarat dr. Florin Rosu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi 

Pentru a nu avea cefalee, pneumonie sau septicemie, pacientul care prezinta complicatii trebuie sa se adreseze cadrelor medicale.

„Varicela poate dezvolta pneumonii, encefalite sau chiar septicemii, o infectie in tot organismul.”, a completat medicul iesean

Nu in ultimul rand, medicul iesean Florin Rosu sustine ca preventia si vaccinul impotriva varicelei sunt importante pentru a trece cu bine peste aceasta boala.