Începe producția de vehicule blindate Piranha 5, anunță premierul României

Piranha 5

Prim-Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit, la Palatul Victoria, delegația General Dynamics European Land System Romania(GDELS).

În cadrul întâlnirii, a fost subliniată importanța programului aflat în derulare, pentru coerenta procesului înzestrării. În acest context, a fost reliefată nevoia de întărirea capabilităților industriei de apărare și de modernizare a echipamentelor militare, acestea reprezentând elemente cheie pentru asigurarea securității regionale.

Totodată, atragerea proiectelor R&D este o prioritate, mai ales prin prisma dezvoltării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii.

„Trebuie să întărim industria de apărare, iar pentru asta avem nevoie de parteneri cu experiență solidă și dovedită”, a declarat Prim-Ministrul României.

Uzina Mecanică București, în parteneriat GDELS, a început producția de vehicule blindate Piranha 5, în urma semnării acordului de colaborare în martie 2022. În urma acestui acord, peste 220 de vehicule Piranha 5 vor fi construite în România, alături de întregul sistem operațional necesar pentru utilizarea acestora.