Incepe procesul dintre Denisa Ionascu si Mihai Chirica

Astazi, la Tribunalul Iasi, incepe procesul dintre Denisa Ionascu, secretarul Consiliului Local Iasi si primarul Mihai Chirica. In acelasi dosar, mai au calitatea de „parat”, UAT Iasi si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Denisa Ionascu il acuza pe Mihai Chirica de discriminare si hartuire, solicitandu-i daune morale in valoare de 100.000 lei. Secretarul Consiliului Local motiveaza in actiunea deschisa in instanta, la mijlocul lunii februarie ca relaţiile profesionale cu Mihai Chirica s-au schimbat de anul trecut, dupa aparitia dosarului „Zoiosu’” instrumentat de procurorii DIICOT.

In acest dosar, Denisa Ionascu are calitatea de martor in timp ce primarul de inculpat. Potrivit DIICOT, Primaria s-a asociat cu firma care editează cotidianul „Bună Ziua Iaşi”, cedând un teren pe Sărărie, unde ar fi urmat să fie construit un sediu de firmă şi spaţii de cazare tip pensiune. Procurorii DIICOT sustin ca a fost construit un bloc de locuinţe, scoase ulterior la vânzare.

„Toate aceste ieşiri publice prin care sunt atacată îmi creează o stare de temere şi nesiguranţă a locului de muncă şi a singurei mele surse de venit, mai cu seamă că acestea vin din partea angajatorului şi mă vizează direct”, se spune in plangerea secretarului CL Iasi.

Aceasta mai adauga ca a fost filata, in scopul intimidarii sale, fotografiile fiind trimise catre mai multe institutii inclusiv Primaria Municipiului Iasi. Pe 7 ianuarie 2021, Denisa Ionascu a inregistrat avizul de nelegalitate „privind proiectul de hotărâre pentru vânzarea unor unități locative din imobilul situat în Str. Sărărie 202, deținut de fam. Asimionesei și am adus la cunoștința primarului acest înscris. Pentru întocmirea acestui Aviz am solicitat serviciilor de specialitate ale Primăriei comunicarea tuturor informațiilor deținute dată fiind complexitatea proiectului care a fost inițiat în 2005. După analiza conținutului Avizului 1705 din 7.01.2021, Mihai Chirica mi-a cerut să redactez un denunț și, deși nu intră în atribuțiile mele de serviciu, am redactat și am prezentat, spre semnare, primarului un denunț pe care acesta nu l-a semnat si nici nu mi l-a restituit”, se precizeaza in plangere.

Pe de alta parte, Mihai Chirica s-a aparat sustinand ca: „Nu are nimeni nimic nu nimeni. E ca şi cum ursul începe să fugărească veveriţa. Nu avem timp de prins veveriţe. Avem un oraş mare. Nu mă împiedic de vreascuri prin pădure”.