Incepe Ediția I a Salonului Internațional de Artă Singulară ANARTE

zloteanu13

În perioada 28-30 septembrie 2018, Municipiul Iași va fi gazda Salonului Internațional de Artă Singulară ANARTE 2018 (SIAS ANARTE). Expoziția va fi găzduită de Palatul Culturii unde, pe data de 28 septembrie, la ora 18.00, va avea loc și vernisajul. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală ANARTE, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Artă Singulară Le Grand Baz’Art din Franța; Consiliul Județean Iași; Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Iași; Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și Complexul Muzeal Național „Moldova” din Iași.

„Este prima ediție a acestui eveniment. Sperăm ca publicul ieșean să fie interesat de acest gen artistic. Arta singulară, deși absolut spectaculoasă, este mai puțin cunoscută în România și din acest motiv am și ales-o ca temă a primului eveniment de amploare internațională al ANARTE. Anul acesta la Iași vor fi expuse lucrări ale unor artiști din România, Franța, Marea Britanie, Serbia, Australia, Iran, Brazilia și India. Scopul acestui Salon Internațional de Artă este de a crea la Iași un autentic pol cultural național și internațional în domeniul artelor plastice, dar și construirea unor punți culturale între artiștii români, inclusiv din diaspora, și cei din diverse țări cu tradiții și activități culturale mai puternice. Vom avea și o manifestare care își propune să crească interactivitatea dintre fenomenul artistic și potențialul public, un performance, care se va desfășura la Palas Mall și la care vor participa și invitații noștri din Franța”, a declarat criticul de artă Adina Scutelnicu, președintele Asociației Culturale ANARTE.

Intrarea la toate manifestările Salonului Internațional de Artă Singulară ANARTE 2018 este liberă.

Programul evenimentului

• 28 septembrie, ora 18.00 – Vernisajul expoziției, care va avea loc la Palatul Culturii;
• 29 septembrie, ora 9.00 – Traseu cultural-istoric, în cadrul căruia invitații vor vizita obiectivele culturale și istorice reprezentative ale Iașului;
ora 17,00 – Performance la Palas Mall, în cadrul căruia elevi ai Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”, studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu”, dar și spectatorii prezenți vor putea să realizeze picturi și lucrări grafice împreună cu artiștii invitați;
• 30 septembrie, ora 18.00 – Festivitatea de închidere (inclusiv înmânarea diplomelor de participare), care va avea loc la Palatul Culturii.