Incepe DocEst, regal de film documentar la Iași

foto_cinema

DocEst sta sa inceapa. Regalul de film documentar revine in forta la Iasi! 19 documentare, 19 invitaţi din 4 ţări în 5 zile ! În perioada 14-18 noiembrie 2018, Cinema Ateneu, Institutul Francez din Iaşi şi Centrul cultural german vor găzdui cele mai recente filme documentare şi invitaţi din România, Franţa, Germania şi Marea Britanie.

DocEst este un festival cu o importantă componentă participativă, aşadar publicul va juca un rol important în dezbaterile programate după filme şi moderate de coordonatorul artistic al festivalului, responsabil de selecţia filmelor româneşti, Florin Lăzărescu.

Cea de-a noua ediţie a Festivalului de Film Documentar DocEst este co-organizată de Primăria Municipilui Iaşi, Centrul Cultural German, Institutul Francez din Iaşi şi British Council. Gazda unora din documentare va fi Cinema Ateneu.

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Film Documentar DocEst incepe miercurea aceasta, 14 noiembrie, de la ora 16.00 la Institutul Francez din Iasi cu documentarul Makala iar de la ora 20.00, in acelasi loc, va avea loc deschiderea oficiala a festivalului. Intrarea la proiectii este gratuita pentru toti cei interesati.