Începe admiterea la USV Iași

USV

Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi organizeaza o noua sesiune de admitere, in perioada 5 – 8 septembrie, pentru locurile ramase neocupate la sesiunea din vara. In total, este vorba despre aproape 500 de locuri la buget și taxă, atât pentru studii de licență, cât și pentru masterat.

Conform calendarului dedicat admiterii, începând de luni și până pe 8 septembrie, va avea loc înscrierea candidaților prin depunerea dosarului la sediul facultăților. Același calendar de admitere este valabil pentru studiile de master, candidații având la dispoziție 109 de locuri la buget, 92 la taxă, dar și pentru învățământul la distanță unde sunt disponibile 245 locuri cu taxă.

„Pentru sesiunea de toamnă noi am scos la concurs și la admitere locuri la invatamant, la licenta, invatamant cu frecventa si invatamant la distanta. La licenta avem aproximativ 120 de locuri bugetate și inca pe atat nebugetate, la taxă, la toate cele 4 facultăți. Iar la master avem si aici un numar de locuri, un numar de 110 locuri la buget, pe care le scoate pentru competitia din acest moment.”, Costel Samuil – prorector USV Iasi.

Admiterea candidaților pentru programele de licență, la USV din Iași, se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat. De asemenea, reprezentantii universitatii subliniaza faptul ca toti studentii isi vor gasi un loc in caminele din campus.

„Căminele pot începe cazările chiar de azi. Deci s-au terminat pregătirile, inclusiv igienizările de rigoare vis a vis de un spațiu de locuit în comun, astfel incat momentul in care se declanseaza cazarea, de pe 15 septembrie să putem caza în foc continuu. Amintesc că vom incepe cazarile pe 15-16 septembrie cu studenții din anul 1, la toate facultățile și specializările, urmând ca în ultimele 2 zile, sâmbătă și duminică să facem cazările pentru studentii din anii mai mari.”, mai spus prorectorul.

Locurile admiterii de toamnă sunt pentru 17 programe de studiu la licență, existente la cele patru Facultăți: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale și Alimentare și Medicină Veterinară.