Incepe admiterea la Universitatea Tehnică

Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi se pregateste pentru admitere. Angajatii alaturi de studentii de la TUIASI fac pregătirile necesare sesiunii de admitere care incepe in luna iunie. Recent, la Politehnica ieșeana s-au desfasurat „Zilele Portilor Deschise”, unde proaspeții absolventi de liceu au putut sa viziteze facultatile unde ar urma sa studieze.

Admiterea la facultatile iesene se apropie cu pasi repezi. Studentii au posibilitatea să se înscrie, cu o singură taxă şi un singur dosar, la specializările de la trei facultăţi ale Universităţii Tehnice, în ordinea preferinţelor, urmând ca, în funcţie de opțiune și de media de admitere, să fie declarat admis la una dintre acestea.

„În fața sediului rectoratului, pe platoul din fața Politehnicii au fost amenajate standuri pentru fiecare facultate în parte. Standuri unde au putut fi întâlniți studenți și profesori de la fiecare facultate, alături de realizări ale facultății respective, în așa fel în cât, elevii să poată să cunoască pe cei care lucrează într-o astfel de facultate, dar să vadă și fizic ce se întâmplă în locul respectiv. Pentru că la o Politehnică se întâmplă niște lucruri mai deosebite. Aici, ideile prind viață. Un politehnist proiectează, concepe ceva, o instalație, un sistem, dar după aceea o și realizează.”, a declarat Neculai Seghedin – prorector TUIAȘI.

De asemenea, la Facultatea de Costrucții și Instalații, din cadrul Universitatii Tehnice, numarul de locuri pentru admitere a fost marit datorita cererilor care sunt in crestere.

„Anul acesta am solicitat și am primit aprobare pentru mărirea numărului de locuri la secțiile cu predare în limba engleză și la secția CFTP. Asta ca urmare a cerințelor pe care le-am avut anul trecut, în special la secția în limba engleză nu am putut nici să onorăm toate înscrierile pentru că au fost foarte multe solicitări din afară. La CFTP, la secția de drumuri, așa cum știm cu toții e o atracție datorită faptului că se construiește foarte mult în zona asta. Nu spun însă că și celelalte două specializări nu au un număr rezonabil, chiar foarte mare de locuri, deci avem o ofertă foarte bună și pentru instalații la fel.”, a spus Dorina Isopescu – decan Facultatea de Construcții.

Admiterea se organizează online, prin intermediul platformei informatice a universității, care va deveni activă în perioada înscrierilor. Acestea încep pe 4 iulie.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!