Începe admiterea la Universitatea Tehnică ieșeană

Universitatea-Tehnică-„Gheorghe-Asachi”-din-Iași

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași face ultimele pregătiri pentru admitere. Astfel, începând de luni, 4 iulie, absolvenții de clasa a XII-a își pot depune dosarele, având beneficiul de a alege una dintre cele 64 specializări la licenţă, 77 la master şi 19 la doctorat.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va scoate la concurs pentru admiterea în anul universitar 2022 – 2023 un număr de 6.140 de locuri la cele trei cicluri Bologna: licență, masterat și doctorat. Pentru admiterea la licență la cele 11 facultăți ale TUIASI sunt disponibile peste 3.600 de locuri, dintre care 2.500 la buget și 1.150 la taxă. În acest an, studenții se vor putea înscrie la mai multe specializări folosind o singură taxa.

„În acest an avem o procedură de admitere care aduce unele modificări, mă refer la procedura de admitere pentru licență. Modificări care vin în sprijinul candidaților, în sensul că pentru a limita nehotătârea candidaților, am decis ca, cu o singură taxă să se poată înscrie la trei facultăți, la toate domeniile de la trei facultăți, iar mai apoi dacă doresc să se înscrie și la celelalte opt facultăți ale universității, mai plătesc o taxă”, a spus Dan Cașcaval – rector Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași.

De asemenea, noutatea din acest an este faptul că, numărul locurile destinate românilor de pretutindeni au fost mărite.

„Față de anii trecuți, în acest an am primit de la minister un număr mult mai mare de locuri pentru românii de pretutindeni. Avem la studiile de licență 350 de locuri bugetate și la studiile de master 90 de locuri bugetate. În speranța în care vom reuși, pentru că de anul trecut am început să atragem și candidați din această zonă. Sperăm că vom reuși aducem și români din Ucraina, care în ultimii doi ani și-au manifestat un  interes mărit să vină la universitatea noastră”, a mai spus Dan Cașcaval – rector Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași.

Admiterea se organizează online, prin intermediul platformei informatice a universității, care va deveni activă în perioada înscrierilor. Acestea încep pe 4 iulie.