Încep Zilele Comunei Miroslava

banner-Miroslava

Timp de trei zile, comuna Miroslava îmbracă straie de sărbătoare. Autoritățile locale au pregătit mai multe momente artistice cu ocazia Zilelor Comunei, la care au fost invitați artiști cunoscuți. Programul va include și activități culturale și sportive.

Începând de mâine și până sâmbătă va avea loc a VIII-a ediție a Zilelor Comunei Miroslava. Deschiderea oficială va avea loc mâine, la mall. În jurul prânzului, în Balciu va fi deschisă zona de alimentație publică, atmosfera urmând a fi animată de artiștii Alina Eremia, Ribana Band, Beatrice Duca, Ansamblul Ciurbeștenii și Maria Boampă. Vineri, programul va începe cu o serie de concursuri sportive și manifestări educaționale. Seara vor încânta publicul Margareta Clipa, Viorica Macovei, Aurel Neamțu, Zenovia Olaru, Andra Andriucă și Paul Tihan, Loredana Colotin, Mura Turcu, Corul DoReMi și Ansamblul Folcloric „Floare de Bujor”.

În prima zi ne întâlnim cu toți invitații noștri, aici la mall. Avem din Republica Moldova patru primari care vor veni, noi am invitat șapte cu care suntem înfrățiți, dar care din motive obiective nu au putut să ajungă, după care vor începe activitățile. Vor vedea și invitații noștri care sunt investițiile din ultima perioadă”, a spus Dan Niță, primar com. Miroslava.

Dincolo de momentele festive, autoritățile locale spun că în ultimul an, Miroslava a finalizat mai multe proiecte de infrastructură și dezvoltare a comunei.

Anul 2022 a fost un an de finalizare a unor proiecte începute în perioada 2018-2020. A fost programul de canalizare, a celor patru sate: Cornești, Proselnici, Dancaș și Ciurbești. Am finalizat lucrări de asfaltare drumuri. Am extins alimentările cu apă, în toate localitățile, adică le-am finalizat în Miroslava, am finalizat Școala Generală de la Miroslava, am finalizat lucrările de la toate școlile din Miroslava, a mai spus Dan Niță, primar com. Miroslava.

Sâmbătă, 10 septembrie, programul artistic va debuta cu un moment de dans realizat de Quasar Dance și va continua cu un recital al Teodorei Ciubotariu. Serbările comunei se vor încheia cu vedetele VUNK, Nicole Cherry și Lino Golden, precum și cu un scurt program de artificii.