Încep simulările pentru Evaluarea Națională 2024. Lucrările de la examen vor fi scanate digital

Lucrările elevilor vor fi scanate digital

Cui îi e frică de simulare. Profesorii par mai emoţionaţi decât cei 180.000 de elevi de clasa a opta, aşteptaţi la examen de săptămâna viitoare. Lucrările vor fi scanate digital şi cadrele didactice se tem că îşi vor prinde urechile în noua tehnologie sau că sistemul va pica.

Scanerele pentru simularile naţionale au sosit deja în şcolile din toata ţara, O dată cu ele, şi instructajul din partea Ministerului Educaţiei. Dupa ce termina examenul, fiecare elev trebuie sa duca la catedră lucrarea, acolo unde va fi scanată fiecare pagină. Tot acest proces dureaza cel mult cinci minute pentru fiecare copil.

Pe grupurile dascălilor curg deja plângerile despre noua tehnologie. Dacă sistemul pică ori dă erori, copiii vor fi nevoiţi să stea la rând multe ore.

Odată ce lucrarea scanată a ajuns în platforma digitalizată, foaia este anonimizată si repartizată aleatoriu catre doi profesori din tara. In cazul in care cei doi pun note care au diferenta mai mare de un punct intre ele, sistemul trimite lucrarea catre alti doi evaluatori.

Peste 12.000 de dispozitive au fost achizitionate de Ministerul Educaţiei pentru simularile nationale şi pentru examenele de vara viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *