Încep lucrările la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași

spital sfanta maria

Lucrările de reabilitare și modernizare a celui mai mare spital de copii din Moldova vor demara în mai puțin de o săptămână, pe 18 septembrie 2019, când va fi emis și ordinul de începere.

În baza certificatului de urbanism și a tuturor celorlalte avize și acorduri necesare emiterii autorizației, obținute anterior de către Consiliul Județean Iași în calitate de beneficiar al proiectului, astăzi a fost eliberată autorizația de construire.

Echipa de implementare a proiectului „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria” împreună cu echipa de proiectare și cadrele medicale au stabilit strategia de organizare a fronturilor de lucru. Constructorul va lucra pe tronsoane, ținând cont și de modul în care au fost proiectate rețelele electrice și de apă și canalizare.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, având o valoare totală de 121.476.128,04 lei cu TVA (aproximativ 27 milioane de euro). Contribuția Consiliului Județean este de 33.250.668,77 lei cu TVA (7,2 milioane de euro).

Cel mai mare proiect cu finanțare europeană din Regiunea Nord-Est prevede lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli de tratamente, săli de operație și cabinete medicale.

Va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obținerii apei calde de consum, se vor efectua lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri cu eficiență energetică ridicată.

Imobilul, care are o suprafață construită la sol de 2817 mp și una utilă de 18.668,38 mp, a fost dat în folosință în anul 1970 și nu a mai fost reabilitat niciodată până acum.