Incep lucrarile la scoala verde din Valea Adanca

Primăria Comunei Miroslava a finalizat licitația privind realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor la „școala verde” din satul Valea Adâncă. Câștigătoare a fost declarată asocierea Into SRL (lider), Dev In All SRL, Magnum Construct Proiect SRL și Rez Vinci SRL. Cele patru firme vor realiza în trei luni proiectul tehnic, iar, ulterior, în 12 luni lucrările.

Proiectul include și dotarea noii unități de învățământ. Valoarea contractului este de aproximativ 27 milioane lei, fondurile fiind asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (Pilonul VI. Politici pentru noua generație/Componenta C15: Educație/Apelul de proiecte „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”).

Proiectul include construirea unei clădiri după modelul Școlii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” Miroslava. Acesta va fi realizat pe o suprafață totală de 7.240 metri pătrați, din care școala propriu-zisă va avea o suprafață construită de 1.118 metri pătrați (suprafață desfășurată: 3.354 metri pătrați).

Sunt prevăzute și amenajarea unui teren exterior de sport și realizarea de spații verzi (3.528,94 metri pătrați), parcare (30 locuri), alei carosabile (1.443,05 metri pătrați) și alei pietonale (1.150 metri pătrați). Sunt incluse și investiții în rețelele de utilități și în asfaltarea străzilor Caisului, Gospodarilor și Ioan Joldea Vodă, artere rutiere aflate în proximitatea obiectivului.

Imobilul va avea un regim de înălţime P+2E. Fiecare nivel dispune de câte șapte săli de clasă. Pe lângă sălile de clasă, la nivelul parterului vor fi amenajate administrația, cancelaria și spațiile tehnice, iar la etaje patru laboratoare (fizică, biologie, chimie și informatică), o bibliotecă și o sală de prezentări. Totodată, școala va fi dotată cu un cabinet medical și un cabinet psihologic.

Zona principală de acces va include și un spațiu de așteptare, un spațiu expozițional și un punct de pază și control. Din acest punct va fi realizată distribuția elevilor, vizitatorilor și angajaților clădirii către restul funcțiunilor. Toate nivelurile vor dispune de spații de depozitare, grupuri sanitare și spații de circulație. Intrarea în imobil va putea fi utilizată și de persoanele cu dizabilități, în acest sens fiind prevăzută o rampă specială, iar în interior (în apropierea scării principale) fiind amplasat și un ascensor.

Noua clădire va fi construită din materiale ecologice, sustenabile, orientată cu ferestre care permit captarea luminii naturale. Totodată, va fi dotată cu un sistem de ventilare/captare/filtrare a aerului de interior și un sistem de încălzire eficient energetic, fiind anvelopată conform normelor din domeniu și dotată cu panouri fotovoltaice. Dotarea cu mobilier va fi asigurată corespunzător vârstei și dezvoltării fizice a copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *