Încep lucrările la sălile de sport din Cornești și Uricani

sala de sport

Lucrările la sălile de sport din Cornești și Uricani vor începe în această vară. Fondurile pentru realizarea celor două săli de sport sunt asigurate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, lucrările fiind estimate la 7 milioane de lei.

Majorarea prețurilor la manoperă și la principalele materiale de construcție au dus la creșterea bugetului alocat pentru construirea celor două săli din comuna Miroslava. Astfel, costurile pentru sala din Cornești se ridică la suma de circa 3,91 milioane lei, iar pentru cea din Uricani la 3,52 milioane lei, ambele sume fiind cu TVA. Termenul de realizare a celor două proiecte este 30 noiembrie 2023.

La prima licitație care s-a făcut pentru cele două săli de sport, proiectul fiind de patru ani de zile, au fost subevaluate costurile și am fost obligați să reevaluăm costurile la prețurile actuale. Urmează o nouă licitație care s-a organizat deja și cred eu că în maxim două luni să ne apucăm de lucru, a spus Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Fiecare dintre cele două săli de sport va avea un nivel și o suprafață desfășurată de aproximativ 540 de metri pătrați. Acestea vor avea o sală polivalentă dotată cu un cabinet medical, două vestiare, un birou, un spațiu tehnic, un spațiu de depozitare și patru grupuri sanitare. Prin proiect vor fi amenajate alei pietonale, alei carosabile și parcaje.

Chiar dacă vom construi cele două săli de sport tot ar mai fi nevoie în localitatea Miroslava ținând cont de creșterea demografică actuală și de numărul de tineri sunt la ora actuală și care vin în comuna Miroslava, a mai spus Dan Niță, primarul comunei Miroslava.

Primăria Miroslava intenționează să mai construiască încă două săli de sport, în Horpaz și în curtea școlii de la Miroslava.