Incep lucrarile la Filarmonica Iasi

O cladire simbol a Iasului, Filarmonica va fi reabilitata printr-un parteneriat intre Primarie si Consiliul Judetean. Intreaga investitie este de 16 milioane de euro si presuspune reabilitarea corpului central in care se afla si sala de concerte. Zeci de ani au asteptat artistii si iesenii aceasta investitie.

Complexul de clădiri care formează Filarmonica cuprinde Casa Balș (construită în anul 1815 si restaurată acum circa 15 ani și alte două corpuri (construite între anii 1900 – 1910) care fac obiectul licitației lansate de CJ.

„Dupa mai bine de 20 de ani, Iasul nostru cultural are nevoie de restraurea Filarmonicii iesene si ma bucur foarte mult ca dincolo de parteneriatul pe care il are Consiliul Judetean Iasi pe care il are cu municipiul Iasi si finantarea va fi din fonduri europene pentru restaurarea Filarmonicii. In momentul de fata suntem cu achizitia finalizata cu constructorul desemnat. Asteptam sa se deschida call-ul pentru proiecte cu fonduri europene„, a declarat Costel Alexe,Președinte CJ Iasi.

Pe lângă reabilitarea şi modernizarea Filarmonicii, proiectul va cuprinde posibilitatea amenajării terenului din zona Teatrului Naţional şi asigurarea căilor de acces către Colegiul Naţional de Artă.

 „16 milioane de euro este valoarea reabilitarii si restaurarea Filarmonicii iar colegii prin amendamentul la Legea bugetului de stat a ajuns la 23 de milioane de lei pentru ca in momentul de fata sa consideram ca in momentul de fata am dat acestui obiectiv este binevenit si ma bucur foarte mult ca colegii liberali s-au alaturat demersului nostru de a asigurat bugetul pentru proiectul pentru restaurarea Filarmonicii” a declarat Costel Alexe, Președinte CJ Iasi.

Cele două imobile in care functioneaza Filarmonica aparţin Episcopiei Romano-Catolice. Ele au fost preluate de administraţia judeţeană în decembrie 2018 printr-un contract de comodat încheiat pe 25 de ani în schimbul restaurării lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *