Incep lucrarile la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”

În perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare și consolidare a clădirilor Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Autoritatile locale au alocat aproximativ 5 milioane de lei pentru construirea unei platforme din beton, pe care va fi amplasată viitoarea școală modulară.

Proiectul de consolidare a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași este susținut financiar din PNRR și are o valoare de peste 100 de milioane de lei. În zonă vor fi două șantiere. Primul presupune consolidarea corpului principal al clădirii Colegiului Pedagogic, iar cel de-al doilea proiect se referă la consolidarea clădirii cantinei. Ambele edificii sunt din categoria cu „risc seismic ridicat”.

Mihai Chirica, Primar Iasi: „Am mai prevazut o suma si nu mica, de aproape 5 milioane de lei necesara pentru a construi o platforma de beton pe care va introdus sistemul modular. Mi-am asumat in totalitate toata si pentru constructia scolii. Vestea buna este ca deocamdata nu avem nicio inregistrare pentru o noua contestatie la Scoala Vasile Lupu, cladirea veche monument. Cred ca in luna martie putem da startul la ambele proceduri in executie deja„.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *