Încep lucrările la cinematograful Dacia

cinematograful Dacia

Primarul Mihai Chirica a anunțat că vor începe lucrările la cinematograful Dacia.

„Vești bune, încep lucrările la Cinematograful Dacia! Am primit aprobarea de la BERD pentru aprobarea documentație de licitație si am publicat acum anunțul! Data de deschidere: a licitației 17 Ianuarie 2022! Astfel, vom readuce în circuitul cultural fostul cinematograf Dacia. În cadrul ședinței de Consiliu Local din 2 iulie 2021 a fost votată și hotărâre privitoare la actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți documentației Studiului de Fezabilitate cu elemente de DALI pentru proiectul Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cinematograf Dacia”, a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Conform proiectului, actuala sală de cinema va deveni un spațiu multifuncțional care să permită desfășurarea de spectacole de teatru, muzică, dans etc., cu toate instalațiile și dotările necesare. De asemenea, vor fi asigurate funcțiunile de acces necesare persoanelor cu dizabilități.

Durata estimată de execuție a acestui obiectiv de investiții este de 18 luni, din care lucrările de construcții și montaj sunt prevăzute a fi realizate în 12 luni.