Incep lucrările de modernizare a străzilor Semănătorului, Olteniei și Transilvaniei

Asfalt

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a străzilor Semănătorului, Olteniei și Transilvaniei. Câștigătoare a licitației este asocierea SC Mecon Iași SRL – SC Conest SA, cu o ofertă financiară de 2.611.296 lei, cu TVA. Durata lucrărilor va fi de 18 luni.

„Modernizarea străzilor va consta în realizarea unei îmbrăcăminţi din mixturi asfaltice cilindrate la cald, corectarea profilului longitudinal şi transversal al străzii, asigurarea scurgerii apelor pluviale, refacerea trotuarelor, montarea bordurilor, precum și aducerea la cotă a căminelor de canalizare și a gurilor de scurgere. De asemenea, suntem în fază finală de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației de modernizare a străzii Strugurilor, aleii Strugurilor și aleii Tudor Neculai. Costul lucrărilor de modernizare a fost estimat la aproape 22 milioane de lei, cu TVA. Contractul va fi semnat în această perioadă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

O altă licitație organizată în această perioadă de municipalitatea ieșeană vizează modernizarea șoselei Iași – Voinești pe o distanță de 3,4 kilometri, valoarea contractului fiind estimată la 10.719.659 lei, cu TVA. La licitație s-au înscris șase firme și asocieri de firme, iar în prezent se analizează ofertele tehnice. Lucrările fac parte dintr-un proiect comun al Primăriilor Municipiului Iași și Comunei Miroslava, fiecare din cele două unități administrativ – teritoriale suportând costurile corespunzătoare cotelor deținute în proprietate de către părți. Astfel, conform devizelor generale, Municipiul Iași va trebui să aloce aproape 11 milioane lei, iar Comuna Miroslava circa 4 milioane lei, ambele sume incluzând TVA.