Încep lucrările de modernizare a 25 de kilometri de drum județean

drum

Astăzi au început lucrările de modernizare a drumului județean 281C: intersecție DN 28A (Blăgești) – Todirești -Coasta Măgurii – Cotnari – DN 28B (Cotnari). Astfel, 25 de kilometri vor fi reabilitați, investiția fiind de 44 milioane de lei. Contractul de lucrări prevede și amenajarea a 7400 de metri pătrați de trotuare  precum și a căilor de acces la proprietăți.Totodată, vor fi modernizate șase stații de autobuz aflate pe DJ 281C.

Constructorul va monta 29 de podețe, 1600 de metri liniari de parapet metalic flexibil și va realiza semnalizarea rutieră. Lucrările trebuie terminate în 18 luni, și vor fi garantate de executant pentru o perioadă de trei ani.

“Acest proiect este important pentru locuitorii din partea de nord-vest a județului nostru deoarece tronsonul ce urmează a fi modernizat străbate teritoriul administrativ a șapte localități. Este o investiție importantă în infrastructura județeană, de aproximativ 10 milioane de euro, și ne dorim ca la finalizarea lucrărilor să oferim locuitorilor din această zonă a Iașului un drum trainic și de calitate, care să asigure mobilitatea, accesibilitatea și conectivitatea”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Finanțarea este asigurată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. Alte șase drumuri județene vor fi modernizate cu fonduri alocate în cadrul PNDL II. În total, vor fi reabilitați 93 de kilometri, investiția fiind de 182 milioane de lei.