Incep lucrarile de amenajare a bazei aeronautice de la Campulung Moldovenesc dedicata elicopterului SMURD

Ieri a fost semnat contractul de încredințare a lucrărilor de construcție a unui punct de operare aeronautică la Câmpulung Moldovenesc, unde câștigătoarea licitației a fost asocierea firmelor General Conctruct SRL și Loial Impex SRL. Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat elicoptere de intervenție pentru situații de urgență și unul dintre ele este pregătit să opereze pe raza județului Suceava.

CJ Suceava, din surse proprii, a alocat suma de 8,3 milioane de lei pentru amenajarea unei zone în suprafață de 5500 mp în municipiul Câmpulung Moldovenesc unde va fi construit un hangar pentru adăpostea elicopterului, o pistă specială pentru elicoptere, birouri pentru administrarea punctului, dotarea cu instalații speciale și împrejurimi. Contractul are un termen de 18 luni, 5 pentru proiectare și 13 pentru execuție, iar încredințarea se face în baza unei licitații care a avut loc.

Elicopterul urmează să deservească cu prioritate zona de munte a județului Suceava, zone izolate, greu accesibile și unde e nevoie de scurtare a timpului de deplasare a pacienților. Terenul a fost pus la dispoziție de primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc. Proiectul are toate avizele și intră în linie dreaptă pentru execuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *