Încep licitațiile pentru capetele montane ale autostrazii A8

autostrada

Guvernul va aproba indicatorii tehnico-economici pentru realizarea capetelor sectorului montan al autostrăzii A8, lucru care va permite lansarea licitațiilor de execuție în cursul anului viitor, existând șanse ca acest proiect să „prindă” finanțarea prin intermediul PNRR.

În total, este vorba despre circa 55 km, reprezentând două porțiuni ale sectorului montan, respectiv: Leghin – Tg Neamț, cu o lungime de circa 30 km. Valoarea investiției este estimată la 2,5 miliarde lei. Acest tronson tranzitează județele Neamț și Iași. Cel de-al doilea tronson este Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, cu o lungime de circa 25 km. Valoarea investiției este estimată la 3,1 miliarde lei, tronson care tranzitează jud. Mureș.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Luni aprobam indicatorii in sedinta de Guvern. Pana la sfarsitul anului lansam licitatiile pentru capetele din  A8, ceea ce am promis undeva in mai cred. As vrea sa subliniez acest lucru si implicarea ONG-urilor din zona pe toate proiectele de infrastructura fie ca vorbim de A7 sau fie ca vorbim de A8. As sublinia si rolul parlamentarilor, mai ales a lui Maricel Popa care a participat la dezbateri, inclusiv in partea de Ardeal ca sa deblocheze anumite lucrui. Eu cred ca trebuie sa spunem adevarul, ca merita laudati”.