Încep internările la Spitalul Mobil de la Lețcani

spital mobil

Din cauza numărului mare de cazuri COVID din județul Iași, Direcţiei de Sănătate Publică a decis deschiderea Spitalului de la Leţcani.

„Începând de astăzi, 1 februarie, vor fi internaţi primii pacienţi la unitatea modulară de la Leţcani care a fost închisă în urmă cu o lună din cauza adresabilităţii scăzute din acea perioadă. Aici vor fi internaţi direct, subliniez, şi nu transferaţi de la alte spitale, persoane care au diagnosticul de COVID-19. Cei care se adresează spitalelor pentru alte boli şi care ulterior sunt depistaţi cu infecţia cu SARS-COV-2, rămânâd pe zonele roşii ale secţiilor respective. Vom începe cu paturile pentru formele uşoare spre medii şi vom creşte treptat capacitatea, în funcţie de adresabilitate”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Spitalul Modular are disponibile peste 100 de locuri, 70 pentru forme uşoare şi medii de COVID-19 şi 40 la Terapie Intensivă. Incidenţa în municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la 14,29 de cazuri la mia de locuitori, cifră record pentru perioada pandemiei.