Încep emoțiile pentru a VIII-a!

foto_examen

Examenul de Evaluare Nationala pentru elevii de clasa a VIII a bate la usa. Pe data de 11 iunie 2018 are loc proba de limba si literatura romana pentru Evaluarea Nationala 2018 a elevilor de clasa a 8-a. Evaluarea Nationala la matematica se sustine pe data de 13 iunie 2018.

Din rezultatele inregistrate in anii anteriori, concluzia e clara: proba la matematica este cea care da cele mai mari batai de cap elevilor. Reprezentantii ministerului educatiei sustin ca sunt anumite cerinte pe care subiectele de examen de la

Evaluarea Nationala la matematica si romana trebuie sa le respecte. Ele trebuie sa fie formulate clar, precis si sa respecte programa pentru Evaluarea Nationala.
In privinta nivelului de dificultate s-a stabilit ca se vor elabora subiecte de nivel mediu care sa permita rezolvarea in 120 de minute. Subiectele de la Evaluarea Nationala romana din 2017 nu i-au pus foarte mult in dificultate pe elevi. O spun rezultatele de la Evaluarea Nationala 2017: 85,9% dintre elevi au obtinut note peste 5 la Evaluarea Nationala la romana, comparativ cu m atematica, unde procentul a fost de 65,9%.