Încep alegerile în Rusia. Cine sunt ceilalți trei candidați la președinţie care nu au nicio şansă

Rusia votează săptămâna aceasta pentru a alege un președinte (ca şi Statele Unite, dar cu opt luni mai devreme). Ţara lui Putin organizează alegeri prezidenţiale de vinerea aceasta până duminică. Vor fi alegerile prezidențiale din cea mai mare țară din lume, care este definită ca o democrație federală cu o formă republicană de guvernare, potrivit Rador Radio România.

Legea electorală rusă spune că, dacă niciun candidat nu primește mai mult de jumătate din voturi, exact după trei săptămâni, pe 7 aprilie 2024, va avea loc un al doilea tur de scrutin. Este posibil ca niciun candidat să nu obțină această majoritate absolută a voturilor? Desigur că nu. Înainte de vot toţi știu ce se va întâmpla. Va câştiga Putin şi o va face în mod copleșitor.

Alegerile prezidențiale sunt prezidențiale, dar nu sunt alegeri. Există un singur candidat… sau aproape. Vor fi şi alţi trei candidaţi, dar aceştia se vor prezenta doar pentru a pierde. Acesta este scenariul scris de Vladimir Putin (la putere din 2000). Au fost 11 candidați, dar cei care au vrut să fie candidați pentru a încerca să câștige au fost deja eliminați.

Aleksei Navalnîi, principalul adversar politic al lui Putin, a murit în urmă cu aproape o lună într-o închisoare de maximă securitate, iar Boris Nadejdin, singurul candidat în viață care criticase public războiul din Ucraina, a fost respins de Comisia Electorală pentru că au existat „nereguli” cu privire la 15% din semnăturile care îi susțineau candidatura. Știm despre cazul lui Nadejdin, dar ca și el au mai fost șase candidați respinși.

Au mai rămas doar trei candidați care susțin sistemul actual și pe conducătorul acestuia. Aceștia sunt Vladislav Davankov (Oameni noi), Leonid Sluţki (Partidul Liberal Democrat din Rusia) și Nikolai Haritonov (Partidul Comunist).

Cei trei au contribuit cu cele două milioane de semnături necesare pentru a candida la președinția Rusiei. Mai mult, așa cum prevede Constituția rusă, aceștia au peste 35 de ani și au locuit în Rusia permanent cel puțin 25 de ani (înainte erau necesari doar 10 ani, dar Putin a schimbat regula).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *