Incendiu violent aseară la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. Flăcări de câțiva metri au cuprins un transformator electric. A fost pericol de explozie

Pericol de explozie la Hidrocentrala Porțile de Fier 1

A fost pericol de explozie, seara trecută, la Hidrocentrala Porţile de Fier 1 din localitatea Gura Văii, judeţul Mehedinţi. Un transformator electric a fost cuprins de flăcări. Mai mule echipaje de pompieri au sosit de urgenţă pentru a stinge focul.

Din fericire nu au existat victime, iar sistemul energetic national nu a avut de suferit. Autorităţile au început o anchetă. 

Alarma s-a dat în jurul orei 20.30, când flăcările înalte de câţiva metri au cuprins transformatorul de mare putere aferent hidroagregatului numărul 5. Cantitatea considerabilă de ulei ce se afla în cuva de retenţie a fost şi cea care a alimentat vâlvătaia.

La faţa locului au ajuns de urgenţă pompierii din Mehedinţi cu patru autospeciale de stingere, dar şi o ambulanţă SMURD, iar în scurt timp au intervenit şi alte 5 autospeciale din judeţele vecine. De teama unei explozii, salvatorii au acţionat iniţial de la distanţă, iar pentru facilitarea intervenţiei au fost oprite centralele adiacente.

Muncă grea pentru pompieri

Pompierii au acţionat apoi încă două ore pentru a se asigura că incendiul este lichidat, iar întreaga zonă răcită. Autorităţile au început cercetările.

În urma incendiului, societatea de servicii hidroenergetice Porţile de Fier a anunţat că va începe o evaluare a pagubelor, iar reparaţiile vor fi făcute în regim de urgenţă pentru a reda în exploatare unitatea nr 5.

Nu e primul incident de acest fel petrecut la Porţile de Fier. În vara anului 2018, un incendiu a cuprins transformatorul de la hidroagregatul nr 4. Atunci, vâlvătaia a fost provocată de o avarie la un dispozitiv de înaltă tensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *