Incendiu puternic la o hală gater din județul Suceava

Un apel la 112, înregistrat la ora 4.49, a anunțat în această dimineață un incendiu la o hală gater, din județul Suceava.

A ars hala gater, construita din lemn, cu invelitoare din tabla, pe o suprafata totala de aproximativ 600 mp. Au mai ars cherestea si alte materiale prelucrate din lemn, utilajele pentru debitare (circular, gater, forestor etc.) si altele. Au fost salvate o alta hala, un depozit de material lemnos si o casa de locuit. Au intervenit pompierii militari din Vicovu de Sus si Radauti, impreuna cu SVSU Bilca, Voitinel, Vicovu de Sus, Fratautii Noi si Fratautii Vechi, in total cu 12 autospeciale de stingere si o ambulanta SMURD.

Nu s-au inregistrat victime. In momentul de fata se lucreaza pentru lichidarea ultimelor focare si nu mai sunt probleme deosebite. Cauza probabila de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) cu izolatia deteriorata.

Ora lichidarii: 8:30. O autospeciala a pompierilor militari, de la Garda de Interventie Vicovu de Sus, a ramas in zona pentru supraveghere.