Incendiu masiv la sediul Arhiepiscopiei Tomisului. Flăcările au fost stinse după 4 ore

62296034

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța au fost solicitați, sâmbătă seară, să intervină la un incendiu produs în zona Peninsulară, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului.

Incendiul se manifestă cu flacără la nivelul mansardei.

Mansarda are o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi. 

La ora la care pompierii au fost anunţaţi de producerea incendiului, ÎPS Teodosie oficia la Catedrala Arhiepiscopală Acatistul Învierii Domnului. Catedrala Arhiepiscopală se află foarte aproape de locul incendiului. Slujba religioasă era transmisă LIVE pe Facebook de Arhiepiscopia Tomisului, fiind întreruptă, la un moment dat, după cum se poate observa în video:

Iniţial, flăcările de la mansardă păreau că s-au stins, iar întreaga zonă a fost cuprinsă de un nor gros de fum. După câteva minute, însă, flăcările au reizbucnit. Peste 60 de pompieri sunt implicați în intervenție.

„Focul s-a reaprins la mansardă. Arde cu flacără deschisă. Colegii refac dispozitivul, se retrag puțin, pentru că începe să cadă din acoperișul Arhiepiscopiei. Se reface dispozitivul pentru limitarea și lichidarea incendiului. În acest moment, intervenim cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD tip B, ambulanță SAJ, peste 60 de pompieri implicați”, a declarat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.