Incendiu la stația de pompare de la Stânca-Costești

Echipele de intervenţie ale Delgaz Grid lucrează în acest moment la remedierea defecţiunii şi repunerea în funcţiune a instalaţiei ce alimentează staţia de pompare.

SC Nova Apaserv SA Botoșani anunță că, din cauza fenomenelor meteo extreme din noaptea trecută, 25-26 iulie 2023, Delgaz Grid a întrerupt furnizarea cu energie electrică a staţiei de pompare de Stânca Costeşti ca urmare a unui incendiu produs la un transformator şi la instalaţia electrica aferentă.

Echipele de intervenţie ale Delgaz Grid lucrează în acest moment la remedierea defecţiunii şi repunerea în funcţiune a instalaţiei ce alimentează staţia de pompare, estimând ca astăzi până în ora 12 să finalizeze lucrările.

Prin urmare alimentarea cu apă potabilă este întreruptă în cursul zilei de astăzi, 26.07.2023, către utilizatorii din orașele Ștefănești și Săveni, respectiv localitățile: Stânca, Mihălășeni, Călărași, Răuseni, Santa Mare, Românești, Hlipiceni, Durnești, Dobârceni, Bobulești, Dângeni, Ungureni, Drislea, Ionășeni, Trușești, Albești, Todireni, Guranda, inclusiv comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași.

”Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile și le mulțumim pentru înțelegere. Imediat ce se vor încheia lucrările la rețeaua electrică, inerente unor astfel de situații, vă asigurăm că vom face tot posibilul să reintrăm cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile. Precizăm că reluarea furnizării apei se va face treptat și va fi resimțită de utilizatori în funcției de localizarea și configurația terenului în zonele de distribuție”, a transmis Liviu Nicolae Ștefan, director general în cadrul Nova Apaserv Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *