Incendiu la Spitalul ”Matei Balș”. Patru persoane au decedat, peste 100 au fost evacuate UPDATE

Jmg9NDQwJmhhc2g9ZDI4YWZlZmQ3ODViODk4NGMzNjhiOTNlOWZhNmY2NDQ=.thumb

UPDATE: „Nu mai avem alte persoane în stare critică decât cei care au avut COVID. Aici vorbim despre un pavilion COVID. Rămâne acum problema în mâna celor care vor investiga din partea Poliţiei, din partea Criminalisticii, ISU Bucureşti care urmează să investigheze cauza incendiului asupra căreia la acest moment nu vom specula până nu avem concluzii clare din partea colegilor noştri. Nu există persoane care au suferit probleme grave, cu excepţia, din păcate, a celor patru decedaţi. Restul persoanelor au fost transferate la celelalte spitale, având în vedere că sunt pacienţi COVID, au nevoie de oxigen şi care au fost transferaţi pentru tratament acolo. Nu mai avem pacienţi cu arsuri, nu mai avem pacienţi cu alte probleme la acest moment din informaţiile pe care le avem. Nu era o secţie de ATI”, a afirmat Arafat.

știre inițială

Incendiul care a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”, a fost lichidat. Patru persoane au decedat, iar 102 persoane au fost evacuate.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri că din informaţiile existente până în prezent, în afara celor patru persoane decedate în urma incendiului de la Institutul”Matei Balş”, nu mai sunt pacienţi în stare critică sau pacienţi cu arsuri.

Arafat s-a enervat după ce un jurnalist l-a întrebat cum s-au derulat controalele după tragedia de la Piatra Neamț.

„Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația….

Lăsați situația până o să vină pompierii să vă spună care e motivul. V-am dat toate detaliile.

Ultimul control aici a fost în noiembrie 2020.”, a spus Arafat.