Incendiu la o locomotivă care tracta 19 vagoane cu ţiţei în Satu Mare. Astfel de incidente au devenit frecvente în România

O locomotivă care tracta 19 vagoane cu ţiţei a luat foc în noaptea de vineri spre sâmbătă în judeţul Satu Mare, fiind nevoie de intervenţia pompierilor, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare

Potrivit sursei citate, incendiul a avut loc la generatorul de curent al locomotivei, la ieşirea din localitatea Supur.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, locomotiva inundată cu fum, fusese decuplată de la restul garniturii de tren şi se afla trasă la o distanţă de siguranţă faţă de cele 19 vagoane, încărcate cu ţiţei. La faţa locului au intervenit şi echipajele de pompieri SVSU Supur. În urma incendiului au fost deteriorate mai multe componente electrice ale locomotivei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la compartimentul de ventilare (conductor electric deteriorat şi neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile din apropiere)”, precizează ISU.

Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B2 şi echipaje formate din 12 cadre militare.

Astfel de incidente au devenit frecvente în România. La începutul lunii august, un incendiu la locomotiva unui tren de marfă a izbucnit în stația Dumbrăveni din județul Sibiu, pe Magistrala feroviară 300.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *