Incendiu la mansarda unui bloc din Metalurgie

84cb1b99-3383-4ace-9881-b01e0e3a12a2

Un incendiu puternic a izbucnit astazi la mansarda unui bloc situat pe bulevardul Metalurgiei din Iasi. Locatarii s-au autoevacuat, iar pompierii s-au luptat cu flacarile mai bine de o ora pentru a lichida incendiul. Traficul auto din zona a fost deviat pe durata interventiei.

O vecina a fost cea care a sesizat fumul care iesea din apartamantul alaturat de la ultimul etaj. Batrana a anuntat o alta vecina care a sunat la pompieri.

Vox

„Cred ca de la un scurt circuit. Am vazut la usa doamnei cum ardea un cablu si a inceput sa picure din tavan. O sa vedem, ori a ars din casa ceva, usile erau toate incuiate. Eu cu o domnisoara am iesit si tot am batut la toate usile am zis sa sun la asociatie. Dupa ce am venit de afara, am iesit pe geam si am vazut fumul, dupa care am sunat la pompieri si am iesit din casa.”

Cei care locuiau la etajele principale au fost scosi de pompieri.

Vox

„Eu locuiesc la etajul 1, numai au venit pompierii si ne-au scos afara”

Au fost suplimentate forțele cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autoscară de salvare de la înălțime.

Col. Ionuț Grădinaru, șeful ISU Iași

„S-a actionat cu 4 autospeciale de stingere cu apa si spuma, 3 autospeciale transport apa, 2 autoscari  si 2 echipaje de primajutor. Incendiul este localizat, se lucreaza pentru lichidarea ultimelelor focare din interiorul mansardei

Cauza producerii incendiului urmeaza sa fie stabilita de catre pompieri.