Incendiu devastator la Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Un copil și doi adulți au fost găsiți carbonizati. Alte 5 persoane sunt disparute

UPDATE: În jurul orei 12.00, pompierii prahoveni au mai extras două victime carbonizate, adulți. Potrivit unui localnic, in incendiu a murit si copilul proprietarului.

STIRE INITIALA: Pensiunea Ferma Dacilor din Gura Vadului, Tohani, a fost mistuita astăzi de un incendiu. Un copil și doi adulți au fost descoperiți carbonizați până în acest moment.

Flăcările au distrus complet unitatea de cazare și restaurantul. Cel putin 26 de persoane erau cazate la momentul izbucnirii incendiului, conform informațiilor furnizate de ISU Prahova.

La ora 09:00, trupul carbonizat al unui copil a fost găsit de pompieri, care au reușit să localizeze incendiul. Ulterior, încă doi adulți au fost descoperiți carbonizati. Alte cinci persoane sunt dispărute. Acestea erau cazate la mansarda pensiunii.

Alte două persoane care au suferit arsuri au fost preluate conștiente de echipaje medicale.

Eforturile de stingere a incendiului continuă, iar Ferma Dacilor a fost redusă la scrum, așa cum se poate observa în imaginile transmise de ISU Prahova. Unitatea nu deținea autorizație de securitate la incendiu.

Pentru gestionarea situației operative, la nivelul județului Prahova a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Astfel, au fost angrenate următoarele forțe de intervenție: 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Prahova, 1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă și 3 ambulanțe SAJ.

Pentru identificarea și altor persoane dispărute, pompierii au constituit echipe de căutare-salvare. Intervenția a fost îngreunată de faptul că arderea s-a manifestat generalizat la întreaga clădire, suprafața afectată fiind mai mare de 1.000 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *