Incendiu devastator intr-un bloc din Constanta. Peste 200 persoane au fost evacuate

incendiu-constanta-2

Un incendiu de proportii a izbucnit azi noapte, in strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din Constanta. Flacarile au pornit din parcarea subterna a unui bloc de locuinte dupa care s-a extins si catre apartamente. Oamenii s-au autoevacuat desculti in strada iar autoritatile au activat Planul Rosu de interventie.

Mai multi copii si adulti au fost transportati la spital dupa ce s-au intoxicat cu fum. La un moment dat, masinile din parcare explodau una dupa alta. La fața locului s-au deplasat 11 autospeciale ASAS, 11 echipaje SMURD, 2 ATPVM și 9 echipaje SAJ. Dupa sosirea pompierilor au fost evacuati toti oamenii din ansamblul de locuinte. Vorbim de peste 200 persoane.

Din cauza complexitatii interventiei au fost trimise in ajutor echipaje de la ISU Ialomita si ISU Calarasi. La o prima evaluare au ars nu mai putin de 36 autoturisme dintre care 25 se aflau la subsol. Momentan nu a fost stabilita cauza exact a izbucnirii flacarilor.

„Am fost solicitați pentru stingerea unui incendiu la un ansamblu de locuințe, cu un total de 105 apartamente. Am alocat 35 de autospeciale cu apă și spumă, cu medicale, trei autospeciale de lucru la înălțime. Au fost alocate forțe de la Ialomiț și Călărași. Incendiul este localizat și se lucrează pentru lichidare și îndepărtarea elementelor specifice. Verificăm fiecare locuință în parte pentru a ne asigura că nu sunt persoane în spațiile respective. Au fost evacuate 250 de persoane, din care 70 de copii. Majoritatea au fost evacuate prin autospecialele de lucru la înălțime. Mulți au fost pe terasa blocului. Incendiul a fost inițiat din parcarea blocului. Elementele care au stat la inițierea și dezvoltarea focului vor fi stabilite ulterior. Au fost șase persoane asistate medicale inițial, dar și fiecare persoană evacuată în parte este evaluată. Ar fi vorba de 36 de autoturisme avariante, dintre care 25 în subsol”, a spus colonelul Cristian Mihail Amarandei, șeful ISU Constanța.