Video | Incendiu de proporții la sala de sport Oxygen

48968A57-8F3C-42C6-86FA-8EB801C67958

UPDATE: Primul apel a fost facut la ora 12.44, iar primul care a intervenit a fost un angajat TeleM. Acesta a incercat sa stinga incendiul, insa flacarile s-au extins cu repeziciune. Cei 20 de clienti care se aflau in cladire in momentul incendiului au fost ajutati sa iasa de un politist care se afla in timpul liber.

Intr-o fractiune de secunda am vazut o flacara mare. Pe toti care erau in sala i-am indrumat spre scari pentru ca nu se putea cobori cu liftul. Am reusit sa ajungem cu totii la parter cu bine. S-a produs o explozie la parter. Am iesit toti in regula. Am ajutat persoanele care nu puteau sa isi ia anumite bagaje. I-am condus si am iesit cu bine toti afara„, a spus politistul.

Aproximativ 2 ore s-au luptat pompierii ieseni pentru a stinge flacarile.

Ionuț Grădinaru, inspector șef ISU Iași: „La locul interventiei s-au deplasat sapte autospeciale de stins incendii cu apa si spuma, trei autocisterne, doua autoscari, echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensiva, de transport victime multiple. In sprijin au fost solicitate trei autospeciale de la Vaslui. La momentul actual, incendiul este lichidat. Echipajele verifica fiecare incapere pentru a nu exista focare ascunse. Incendiul s-a propagat la fatada cladirii invecinate fiind afectate mai multe apartamente dar pagubele sunt minore”.

Mai multe apartamente din blocul vecinii salii de sport au fost afectate.

Bogdan Cojocaru, Prefect Judetul Iasi: „Persoanele care au fost suprinse atat in centrul spa cat si in blocul de apartamente de langa. O parte s-au autoevacuat, o parte au fost evacuati de colegii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Important este ca s-a intervenit rapid. Incendiul este lichidat in momentul de fata, vor face evaluari ISU, vom vorbi cu cei afectati, locatarii acestui bloc sa vedem in functie de situatia fiecaruia„.

Oamenii din blocul afectat de flacari au fost in stare de soc cand si-au vazut locuintele amenintate.

Nu stiu ce sa zic.. Am venit de la casa mea, aici am o noua locuinta”, ne-a spus o femeie cu lacrimi in ochi.

„Eram acasa. Și am crezut ca au venit sa ia gunoiul pentru ca de obicei se aude foarte tare cand iau pubelele. Am auzit o data de doua ori si cand am iesit am vazut flacara pe coltul cladirii”, a spus un locatar.

Pagubele sunt importante. Oamenii au fost lasati sa intre in locuinte dupa 2 ore de la izbucnirea incendiului. Au fost afectate in primul rand geamurile exterioare dar si elementeleexterioare de izolatie.

STIRE INITIALA: Incendiu de proporții la sala de sport Oxygen din Galata. Flacarile au izbucnit de la un tablou electric din exterirorul cladirii si s-au extins pana la etajele superiore. 20 persoane aflate in interiorul cladirii s-au autoevacuat. De asemenea, persoanele din blocul lipit de cladirea Oxygen s-au evacuat.

Circulatia a fost blocata in Galata iar la fata locului s-au deplasat 6 autospeciale de stingere cu apa si spuma, 2 autospeciale de interventie la inaltime, autospeciala de transport victime multiple, un echipaj de descarcerare, 50 subofiteri. Flacarile s-au manifestat pe o suprafata de 500 metri patrati.