Incendii majore pe insula Thassos. MAE a transmis o alertă de călătorie pentru românii care merg în Grecia

Centrul şi nordul teritoriului elen au fost lovite de furtuni puternice, însoţite de grindină şi descărcări electrice. Mai multe fulgere au declanşat două incendii de vegetaţie pe insula Thassos, la doar o zi după ce pompierii reuşiseră să aducă sub control alte focare provocate de arşiţă. Ploile de ieri ar fi trebuit să amelioreze situaţia, dar s-a întâmplat exact contrariul.

Centrul şi nordul teritoriului elen au fost lovite de furtuni puternice, însoţite de grindină şi descărcări electrice. De altfel, mai multe fulgere au declanşat două incendii de vegetaţie pe insula Thassos.

S-a intamplat la doar o zi după ce pompierii reuşiseră să aducă sub control alte focare provocate de caniculă şi alimentate de vântul foarte puternic. Acum, au fost nevoiti să lupte, din nou, cu flăcările. MAE de la Bucureşti a transmis o atenţionare de călătorie din cauza vremii extreme. 

De asemenea, patru persoane au fost arestate, după ce o dronă a căzut în apropierea unei păduri şi a provocat un incendiu, care s-a extins rapid din cauza vântului. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă îl arată pe proprietarul dronei cum fuge de la fața locului, imediat după izbucnirea incendiului. Şi Moscova se confruntă cu un val de căldură ce a adus temperaturi de aproape 33 de grade Celsius – un record pentru începutul lunii iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *