Încă un supraviețuitor al incendiului din Constanța a murit. Bilanțul se ridică la 10

pat spital

Încă un pacient salvat din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a murit. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani, fost cadru militar, care era internat într-o secție ATI, informează Antena3.

Pacientul avea o formă gravă de COVID-19, deși nu avea comorbidități. Din cauza afecțiunilor pulmonare severe, aseară starea lui a început să se agraveze, iar în această dimineață a decedat.

Ieri au mai murit alți doi pacienți.

Șapte pacienți au murit în incendiul puternic izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane. Inițial, DSU a anunțat 9 victime, bilanțul fiind revizuit după mai bine de două ore și jumătate.

Zeci de pompieri au intervenit pentru evacuarea celor peste 100 de pacienți din spital, aproape toți cu COVID, care au fost transferați la mai multe unități medicale. Presa locală a difuzat imagini dramatice cu pacienți scoși de pompieri pe geam.

Spitalul nu avea autorizație de securitate la incendiu, document pe care ar fi trebuit să îl aibă din 2007, când au fost făcute anumite lucrări și nici măcar nu a solicitat un astfel de aviz.