Incă un pas pentru redeschiderea Institutului Inimii din Iași!

Logo 2

Asociația „Încă Un Pas” din Iași anunță primele donații către Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași strânse în cadrul campaniei „Salvăm Inima Moldovei”. Ong-ul a lansat campania de colectare de fonduri la inițiativa parlamentarului ieșean Silviu Macovei imediat după incendiul care a mistuit în aprilie 2018 întregul etaj al IBCV și a deteriorat grav alte etaje ale clădirii care găzduiește Spitalul Parhon din Iași.

Inițiatorul acestei campanii, deputatul Silviu Macovei a explicat că „nu am putut sta indiferenți la lovitura pe care a primit-o această unitate medicală de elită din Iași. În urma discuțiilor cu prof. dr. Grigore Tinică am identificat o serie de materiale care sunt foarte importante pentru IBCV Iași. ONG-ul a gestionat strângerea de fonduri, iar pasul următor este ca aceasta să doneze produsele medicale necesare către Institutul Inimii.”

Campania umanitară „Salvăm Inima Moldovei” a asociației Încă Un Pas a urmărit colectarea de fonduri exclusiv pentru achiziția de echipamente și consumabile necesare IBCV Iași. În urma donațiilor AIUP a reușit să strângă peste 52.000 lei. Mădălina Hristea, președintele Asociației Încă Un Pas a explicat ce urmează după strângerea acestor donații: „Am achiziționat în primul rând kit-uri doppler vascular performante și un scaun cu rotile pentru persoanele supraponderale. De asemenea, vom dota IBCV cu dozatoare automate cu senzor pentru dezinfectarea mâinilor, dar și cu saltele pentru paturi, lenjerie de pat, pilote matlasate, perne, toate aceste produse fiind de cea mai înaltă calitate și cu destinație specială pentru instituțiile medicale. ”

Reprezentanții AIUP doresc să implice cât mai mulți ieșeni în acest demers de a reabilita Institutul Inimii din Iași. „Am început campania dintr-o emoție și cred că am reușit să facem încă un pas măcar pentru reducerea riscului de infecții în spital. Acum dorim să predăm ștafeta și ca asociație nonguvernamentală să mergem un pas mai departe și să pornim lucruri și în alte domenii” a completat Mădălina Hristea.

De altfel, același apel îl face și deputatul Silviu Macovei, inițiator al campaniei „Salvăm Inima Moldovei”: „Am pus umărul cum am putut atât ca simplu ieșean, dar și ca parlamentar prin declarații și interpelări susținute în Parlament, ca să nu mai vorbim de discuțiile de la Ministerul Sănătății. Însă, nu am dorit niciodată să îmi fac imagine sau să politizez acest demers și, de aceea, am considerat că o ONG trebuie să se ocupe de campanie. Doresc să le mulțumesc oamenilor care au făcut posibilă strângerea acestei sume și care au preferat sa rămână anonimi și, de asemenea, echipei cu care colaborez. Sper ca și alți ieșeni cu influență să preia campania „Salvăm Inima Moldovei” și să o ducă mai departe.”.

Asociația Încă Un Pas a fost înființată în anul 2017 de către un grup de tineri ieșeni care, după obiectivul general pe care și l-au trasat, doresc să miște lucrurile „măcar un pas înainte; apoi încă un pas și astfel construim o realitate mai bună!”.