Inca un pas pentru autostrada Focsani – Bacau

autostrada focsani - bacau

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes National si Locuințe a avizat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Focșani – Bacău. În perioada următoare se va parcurge circuitul legal de avizare, respectiv aprobarea prin Hotărâre de Guvern, a anuntat Ionel Scriosteanu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Lungimea totală a traseului este de aproape 96 de km, iar autostrada va avea 3 tronsoane:

➡️ Tronsonul 1 – Focșani – Domnești Târg (35,6 km)

➡️ Tronsonul 2 – Domnești Târg – Răcăciuni (38,8 km)

➡️ Tronsonul 3 – Răcăciuni – Municipiul Bacău (24,5 km)

Proiectul prevede realizarea a 5 noduri rutiere și a 91 de poduri și pasaje. Partea carosabilă a podurilor și a pasajelor, ce vor fi realizate pe autostradă, va fi de 12 m, pentru fiecare sens de mers. Podurile amplasate pe DN și DJ, ce traversează autostrada, vor avea câte o parte carosabilă de 7,8 m.

Excepție face pasajul pe DN2, peste autostradă (km 3+972), care va avea o parte carosabilă de 14,8 m lățime, adică patru benzi de circulație, câte două, pe fiecare sens. Podurile amplasate pe DA (drumuri agricole), ce traversează autostrada, vor avea o parte carosabilă de 7 m. Pe poduri, între partea carosabilă și trotuare, vor fi prevăzuți parapeți metalici de siguranță cu nivel de protecție foarte ridicată.

Proiectul mai prevede realizarea a 101 parcele de perdele anti înzăpezire, majoritatea pe partea stângă a drumului, dar și pe partea dreaptă între km 2+800 și 4+300, km 15+000 și 20+300 și între km 64+500 și 66+200.

𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗙𝗼𝗰𝘀𝗮𝗻𝗶- 𝗕𝗮𝗰𝗮𝘂 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗠𝗼𝗹𝗱𝗼𝘃𝗲𝗶, 𝗔𝟳, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘃𝗮 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝟯𝟭𝟰 𝗸𝗶𝗹𝗼𝗺𝗲𝘁𝗿𝗶, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗽𝗮𝗻𝗮 𝗹𝗮 𝗣𝗮𝘀𝗰𝗮𝗻𝗶.