Încă un militar român mort pe frontul din Ucraina

militar roman

În războiul din Ucraina a mai murit încă un militar ucrainean de origine română. Denis Morarașu avea 33 de ani și era originar din suburbia Roșa Stânca a orașului Cernăuți.

„A plecat în eternitate la vârsta de 33 ani… În luptele împotriva agresorului rus și-a dat viața românul din Cernăuți (suburbia Roșa Stânca), fostul absolvent al instituției noastre de învățământ Denis Moraraș. Este o pierdere ireparabilă pentru familie, rude și toți acei ce l-au cunoscut. Luminoasă îi este amintirea, eternă — fapta lui eroică. Administrația liceului Alexandru cel Bun, cadrele didactice, părinții și elevii exprimă sincere condoleanțe familiei și rudelor îndurerate”, a transmis liceul înttr-un comunicat pe Facebook.

Militarul va fi condus pe ultimul mâine, la orele 12.00. Eroul va fi înmormântat pe Aleea Gloriei din Cimitirul Central al orașului Cernăuți (Hodilău).

Pe 1 iunie, autoritățile locale au anunțat moartea altor doi militari români pe frontul din Ucraina, Dumitru Cojocaru din satul Molnița, comuna Herța și Andrei Rusu din satul Dranița, comuna Mămăliga.