Inca un an de excelenta la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi
La final de an, medicii Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” s-au destainuit pentru prima oara, dezvăluind astfel povești neștiute despre viața personală, despre emoțiile, pasiunile și lupta lor de zi cu zi pentru a salva vieți. Medicina nu este doar o profesie, ci și o chemare. In fiecare zi, ei se confruntă cu provocări și emoții pe care puțini le pot înțelege cu adevărat.
Nu vom face doar cunoștință cu partea profesională a vieții lor, ci și cu cea personală. Veți descoperi cum își petrec timpul liber, ce pasiuni îi definesc în afara spitalului și cum se reîncarcă pentru a continua să salveze vieti.
„Lucrez în Spitalul Clinic de Urgență “N. Oblu” de 15 ani. În cadrul activității pe care o desfășor aici, sunt implicat în chirurgia bazei craniului, în principal în chirurgia endoscopică a bazei craniului. 15 ani care te marchează. Apuci practic să vezi foarte multe, ajungi să te implici și emoțional, fie că vrei, fie că nu. Fiecare pacient are povestea lui. Familiile lor sunt implicate și de cele mai multe ori trebuie să le oferi o soluție, trebuie să empatizezi cu ei în așa manieră încât ei să nu se simtă singuri pe parcursul acestui periplu în neurochirurgie. Sacrificiile cele mai mari sunt timpul personal și viața de familie. Sunt cazuri în care suntem nevoiți să venim chiar în afara orelor de serviciu. În momentul în care ai o urgență, trebuie să lași ceea ce faci și să te gândești că acolo este un pacient care are nevoie de tine și trebuie să-l ajuți”, a declarat Dr. Daniel Rotariu, Medic primar neurochirurg Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” se luptă zilnic pentru vietile pacienților.
“Eu sunt Oana BIȘOC, medic primar neurolog la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași. Lucrez aici de când am început rezidențiatul, încă din 2006. Am crescut aici, profesional vorbind, și pe parcurs am acumulat experiențe și diverse competențe pe care le-am considerat necesare pentru tratamentul pacienților noștri. Relația cu spitalul acesta și cu meseria aceasta este cea mai lungă din toată viața mea, în afară de relația cu părinții. Restul relațiilor personale, căsnicie, copii, au apărut ulterior și sunt mai scurte.
În afara programului, sunt mama lui Vlad și a lui Tudor, în primul rând. Sunt soție, sunt mama de școală și mama de grădiniță“, a declarat Dr. Oana Bisoc, medic primar neurolog Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.
“Mi se pare foarte important să faci tot ce e posibil, fiecare să facă pentru fiecare pacient, doar că uneori satisfacțiile sunt mai mari, iar altele mai mici. Poate pare un pic superficial privind, dar în momentul în care există o diferență majoră între cum vine un om și cum pleacă, atunci satisfacția e cea mai mare. Omul sfințește locul, iar locul aduce plus celorlalți oameni care lucrează în el”, a adaugat Dr. Oana Bisoc, medic primar neurolog Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.
Medicii dau dovada in fiecare zi de dedicare, pasiune, dăruire si profesionalism pentru sănătatea și binele pacienților.