Încă trei curse Tarom anulate în această dimineață. Una dintre ele trebuia să ajungă pe Aeroportul Iași

Trei curse Tarom au fost anulate din nou în această dimineață. Doar ieri peste 10.000 de oameni au aflat că zborurile lor sunt anulate cu numai câteva zeci de minute înainte de decolare.

S-a ajuns în această situație după ce 30 de piloți și copiloți s-au declarat inapți din punct de vedere medical pentru a zbura. De fapt, aceasta a fost o formă mascată de protest, pentru a cere salarii mai mari.

În această dimineață însă, alte trei curse Tarom au fost anulate. Acestea trebuiau să ajungă pe aeroportul Otopeni, în jurul orei 6:30, din Iași, Suceava și baia Mare.

În rest, traficul aeronavelor Tarom pare că a revenit la normal. Asta după ce seara trecută li s-a propus piloților o creștere a salariului de 500 € net și echipamente noi.Piloții ar fi refuzat însă această propunere, în condițiile în care își doresc o creștere a salariului de minimum 1500 €.

Protestul de la Tarom a pus în încurcătură și delegația României, care urma să participe la summitul NATO, și care a plecat într-un final cu o aeronavă militară. Este vorba despre Ministrul Apărării și generalii armatei care riscau să piardă legătura către Washington.

Salariul de bază al unui pilot fără diurnă este același cu al unui membru din Consiliul de Administrație al companiei Tarom. Doar că membrii CA merg o singură dată la ședință pe lună, în timp ce compania este în prăpastie de ani de zile.

Potrivit ministrul lui Sorin Grindeanu, veniturile unui pilot, cu toate sporurile incluse, pot ajunge până la 6500 € net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *