Încă 3 zile pentru înscrierea la liceu

Sharing is caring!

De astazi si pana vineri, 13 iulie, elevii declarati admisi la liceu au posibilitatea sa se inscrie la liceul la care au fost repartizati pe baza unui dosar. Ei au la dispozitie patru zile pentru a-si confirma locul obtinut.

Dupa ce luni, Ministerul Educației a afișat rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a, astăzi s-a dat startul înscrierilor la liceu. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 10 – 13 iulie candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

Aproximativ 113.000 de absolventi ai ciclului gimnazial au fost repartizati la liceu, asta insemnând 66% din elevii inscrisi in clasa a VIII-a in perioada sustinerii simularilor (martie), atrag atentia specialistii. Liceele de top s-au mentinut si in acest an pe primele locuri, cu mentiunea ca mediile de admitere au mai scazut, mai completeaza expertii. Pentru elevii care au ramas nerepartizati urmeaza o a doua etapa de admitere, care va avea loc in data de 7 septembrie.

shares